Gheorghe VRABIE (21.03.1939-31.03 2016), autorul Stemei de Stat a R. Moldova și a Leului MD, astăzi, ar fi împlinit 80 de ani, dar deja de trei ani ne urmărește din Ceruri ce facem…

În ceea ce mă privește este de neuitat călătoria noastră în septembrie 2004 pe Vârful Goru din Munții Vrancei, acolo unde atunci când cântă un cocoș de munte se aude în egală măsură în toate trei provincii istorice românești: Moldova, Ardealul și Țara Românească… În acel loc, Gheorghe Vrabie, visa să ridice o Sfântă Biserică a REÎNTREGIRII NEAMULUI ROMÂNESC, reîntregire la care a visat Maestrul întotdeauna! Și locul a fost găsit, lângă Crucea lui Martac (vezi mai jos imaginea foto, dar și poemul său scris după acea călătorie de neuitat), numai că cei care decid soarta Țării și a Neamului încă nu s-au ridicat la nivelul de gândire al Maestrului… Oare va fi ridicată vreodată și oare neapărat doar după REÎNTREGIREA NOASTRĂ?… (V.Ș., 21.03.2019)

                    Vîrful cu DOR

                               Lui V.Ş.

Când te răvăşeşte dorul,

Dor de Ţară şi de fraţi,

Să te urci pe vârful Goru,-

Pisc al munţilor Carpaţi.

Printre pini, molizi şi brazi,-

Arbori legănaţi de vânt,

Către ceruri să te-nalţi

Cu gândul la Duhul Sfânt…

Am urcat şi eu pe Goru

Să-mi văd Ţara şi poporul

Să se mai aline dorul…

Sus ajuns, privesc şi tac,

Căci mă mistuie fiorul

Lângă crucea lui Martac!…

P.S. Pe vârful Goru înălţime cu altitudinea de 1785 m. din Munţii Întorsurii se ating, într-un singur punct, cele trei, Ţări româneşti; Moldova, Transilvania şi Valahia, acest loc fiind încărcat cu semnificaţii emoţionale, semantice şi simbolice deosebite…

Pe acest vârf de munte se înalţă către cer, tristă şi singuratică crucea lui Martac-un patriot român care în acest loc a fost împuşcat de comunişti.

În luna septembrie, anul 2004, împreună cu d-l Vasile Şoimaru am făcut o escală în Munţii Vrancei, urcându-ne şi pe vârful Goru…

                   Gh.Vrabie, septembrie 2004, Munţii Vrancei.