CHIȘINĂU, 9 MAI 2019 – REPETIȚIE GENERALĂ A ALEGERILOR PARLAMENTARE ANTICIPATE, DIN ACEST AN, SAU REPETIȚ

9 mai-foto

IE ORDINARĂ A ANIVERSĂRII A 75 DE ANI, DE LA LUAREA BERLINULUI, DIN ANUL VIITOR?
Pe 9 mai m-am ținut de cuvânt și n-am părăsit Chișinăul aflâmdu-mă o jumătate de zi printre drapelele de culoare roșie sau de ambele culori coloradiste… Nu regret nicio clipă acest consum de timp pe care îl puteam folosi mai util în altă parte.
Și iată de ce.
1. La marșurile de pe străzile capitalei noastre au participat majoritar vorbitori de limbă rusă, care și după 28 de ani de la proclamarea independenței noastre se simt aici stăpâni; o parte dintre ai noștri, puțini câți erau, au fost niște lași temându-se de venetici să vorbească în limba lor maternă iar altă parte și-au căutat de muncile câmpului, că n-o să vină la țară rușii din orașe să le lucreze cotele de pământ.
2. Am constatat o semnificativă spălătură de bani pe străzile Chișinăului, cel mai probabil de ruble, din Fondul de Binefacere „Din Suflet”-ul primei doamne, Galina Dodon, fond, care după cum se vede, a devenit mai …încăpător ca Edelweis-ul lui Plahotniuc. Vai de capul, și nu doar capul, primei doamne dacă va ajunge R. Moldova să aibă vreo dată un CNA independent sau dacă acivitatea acestui fond nu va mai fi supravegheată și coordonată de „Coordonatorul” suprem al soțului ei iubit…)
3. Igor Dodon a apărut în popor mult mai tuciuriu ca de obicei și m-am gândit că el înainte de 9 mai s-a bronzat la plaja lui Erdogan de la Antalya, fără soție, căci ea nu era deloc bronzată, în contul datoriilor lui Erdogan față de erDodon pentru cedarea/trimiterea în pușcăria turcească a cadrelor didactice de la Liceul Moldo-turc?…. Dar nu este lipsită de sens nici altă întrebare-suspectare: POSIBIL, OARE, CA ÎN DIMINEAȚA ZILEI DE 9 MAI, IGOR DODON,
SĂ SE FI SPĂLAT PE FAȚĂ MAI APĂSAT, CA DE OBICEI, CU UN ȘAMPUN SUPERNOU TURCESC, PÂNĂ A DAT DE CULOAREA STRĂBUNILOR SĂI DIN NEAMUL LUI FÂSU OT SADOVA? (vezi în foto).
4. Pentru că doream cel mai mult să prind în obiectivul aparatului meu de fotografiat măcar un veteran viu, participant la cel de-al Doilea Război Mondial, înaine de a ieși din casă, în dimineața zilei de 9 mai, m-am gândit la vârstă de 23-25 de ani, a celor care au luat Berlinul pe 8-9 mai 1945, și care, dacă ar fi ajuns astăzi în viață, ar fi participat la marșul lui Dodon și Șor ar avea 98-100 de ani (regretatul meu socru, participant la acel măcel, avea în 1945 24 de ani, întorcându-se de la front rănit cumplit și murind, cel mai probabil, și din acest motiv, în septembrie 1990). Iată vârsta pe care o căutam eu printre participanți la marș și nedescoperind niciunul de vârstă centenară mi-am îndreptat fotoobiectivul spre cei mai tineri dar cu pieptul acoperit cu distincții militare dar și de cele …sportive. Vă prezint mai jos câteva imagini grăitoare în acest sens… Vizionare plăcută și să ne vedem sănătoși la 75 de ani de la luarea Berlinului, pe 9 mai 2020!!! Adevărat că mai este înainte și 75 de ani de la intrarea lui Belski în Chișinău, pe 24 august…
Acum să ne întrebăm ce a avut loc la Chișinău pe 9 mai 2019, REPETIȚIE GENERALĂ A ALEGERILOR PARLAMENTARE ANTICIPATE, DIN ACEST AN, SAU REPETIȚIE ORDINARĂ A ANIVERSĂRII A 75 DE ANI, DE LA LUAREA BERLINULUI, DIN ANUL VIITOR?
P.S. – Ar mai fi ceva de zis: La ultima euro-reparație a Memorialului ETERNITATE, pe vremea lui Voronin, inscripțiile de pe monumente în grafie chirilică au fost schimbate în grafia românească, așa cum prevede legea din 31 august 1989. Pe când cea de pe peretele Catedralei Sf. Theodora de la Sihla și azi este …CHIRILICĂ, așa ca pe vremea lui Papură-Bodiul (vezi postarea mea din 3 mai curent). Această informație este pentru un viitor primar-general al Chișinăului, posibil, un bun și adevărat gospodar al capitalei, dar și patriot al acestui pământ mult încercat…