Dragi prieteni și frați bucovineni,

Cu prilejul celei de-a 70-a aniversări de la apariția primului număr al publicației D-voastră vă transmit pe acestă cale, a Internetului, cele mai calde urări de sănătate , voie bună și prosperare!

Din cei 70 de ani de când ZORILE BUCOVINEI au văzut lumina zilei, 7 ani am avut și eu diferite ocazii să vă citesc și să mă bucur de graiul românesc tipărit la Cernăuți. Și asta se datorează, în primul rând, celor două prietene ale mele din Nordul Bucovinei: Eleonora Bizovi și Maria Toacă – Andrieș. Mai mult decât atât, trei cărți ale mele au fost prezentate pe paginile acestei publicații respectate de către românii bucovineni. Și pentru asta vă mulțumesc din suflet!

Chiar dacă vorba românească spune mai răruț că-i mai drăguț, aș fi fericit eu și multă lume bună de la Chișinău, să vă citim, cu regularitate, cel puțin săptămânal și pe Internet și nu doar biseptămânal, sporadic și numai tipărit… Nu cred că în Nordul Bucovinei, în afară de Bugetul regional Cernăuți, nu există oameni cu bani din rândurile comunității românești, interesați să investească în dezvoltarea acestei surse importante de informații în limba română.

La mulți ani, ZORILE BUCOVINEI!!! Și să le luminați în continuare calea românilor bucovineni spre progres, spre integrarea Ucrainei, împreună cu R. Moldova, în Uniunea Europeană!

Vasile Șoimaru, dr. în economie, prof. Academia de Studii Economice

Chișinău, 15 februarie 2011