Cu circa 50 de ani vechime în pulmonologie şi oncologie, un chirurg consacrat în domeniu, originar din Maramureşul istoric, care îşi poartă  destinul ca pe o diplomă de nobleţe (dar şi ca pe o cruce!), distinsul medic şi om de omenie Ion Moiş se înscrie perfect în destinul românilor din afara graniţelor României. Numit o Ţară de dincolo de Ţară, Maramureşul istoric, ca şi Basarabia, mai continuă a fi o rană deschisă şi dureroasă. Ajuns la  frumosul jubileu de 80 de ani,  deşi sănătatea îl cam dă de sminteală, întrebat care îi este starea de spirit, afirmă pe acelaşi ton optimist şi mucalit: „Împing Ţara înainte!”.  O expresie ce denotă o continuă trăire, specifică acestor vrednici urmaşi ai dacilor, vatră de civilizaţie  şi istorie milenară.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Picture 8 of 8

La mulţi ani, mult stimate dle profesor doctor Ion Moiş, sănătate şi rezistenţă pentru că Ţara are nevoie de astfel de români, tari, cu virtuţi morale şi cu dragoste de Neam precum v-am ştiut întotdeauna, de români care să împingă Ţara înainte.

Să aveţi parte mereu de un tonus încurajator, de aprecierea şi consideraţia colegilor, bucurii nenumărate de la cei dragi inimii, să vă menţineţi tinereţea sufletului şi onestitatea, cumsecădenia, verticalitatea civică, spiritul combativ. Să dea Domnul să vă vedeţi visul vieţii de român maramureşean săvârşit: Reîntregirea pământurilor româneşti de la Nistru pân ”la Tisa!

 

Colegii de breaslă şi discipolii

Prietenii din Ţară şi de dincolo de hotarele ei actuale

Vechii şi noii pacienţi din Cornova şi Năpădeni, precum şi cei din cele două capitale româneşti, Chişinău şi Bucureşti

18 noiembrie 2013

 

(Alte informaţii despre doctorul Ion MOIŞ pe: https://www.romaniidinjurulromaniei.ro/articole-blog/1225/un-maramuresean-impinge-tara-inainte/)