Stimați iubitori de carte românească!

Avem onoarea de a Vă invita să participați la lansarea a trei cărți noi sub genericul ROMÂNII DIN JURUL ROMÂNIEI în cadrul Salonului Internațional de Carte pentru Copii si Tineret (Ediţia a XV-a, Chişinău, 7 – 10 aprilie 2011):

1. Simion PLĂMĂDEALĂ. DEPARTE – APROAPE. 100 de poezii românești din Kazahstan. Editura PROMETEU. Chișinău – 2010;

2. Tudor IORDĂCHESCU. HAGI CURDA (Camâșovca). Un sat românesc din Basarabia istorică. Editura PROMETEU. Chișinău – 2011;

3. George DAMIAN, Cătălin VĂRZARU. ROMÂNII DIN BUGEAC PE CALE DE DISPARIȚIE. O călătorie prin satele româneşti din sudul Ucrainei. Editura Centrului de Studii pentru Resurse Româneşti. Bucureşti – 2010.

Manifestarea va avea loc vineri, 8 aprilie curent, ora 14.00, în incinta Bibliotecii Municipale B. P. Hasdeu din Chișinău, bd. Ștefan cel Mare, nr. 148, la care vor participa oameni de știință, de cultură și artă, cadre didactice, studenți și elevi, lucrători ai bibliotecilor din Chișinău etc.

În cadrul manifestării vor fi vernisate trei expoziții: una de carte de profil și două de fotografii sub genericele – AI NOȘTRI DIN KAZAHSTAN și BASARABIA ISTORICĂ (Autor- Vasile ȘOIMARU).

Deschiderea Salonului Internațional de Carte va avea loc la Centrul Internațional de Expoziții MOLDEXPO, la 7 aprilie curent, cu începere de la ora 10.00.

Claudia BALABAN,

Preşedinte al Secţiei Naţionale a Consiliului Internaţional al Cărţii pentru Copii şi Tineret

Lidia KULIKOVSKI,

Director General al B.M. B. P. Hasdeu

Vasile ȘOIMARU,

Coordonator al manifestării din 8 aprilie 2011