Buna ziua, tuturor!

Desi vara noastra winnipegheza a fost cam rece si ploioasa, sper ca cei mai multi dintre dumneavoastra v-ati relaxat alaturi de cei dragi, sau ati fost plecati in diverse excursii, fie in Canada, in Romania sau alte tari mai mult sau mai putin exotice.

Fiind primul mesaj trimis din redactia noastra acum, la inceput de toamna, in numele organizatorilor “Folklorama 2009”, vreau sa le multumesc inca o data tuturor celor care ne-au fost alaturi inainte, in timpul si la sfarsitul festivalului! Efortul fiecaruia dintre dumneavoastra a contat pentru Pavilionul Romanesc si speram ca numarul voluntarilor sa creasca de la un an la altul.

Anuntul pe care as vrea sa il fac astazi si care sper sa va starneasca curiozitatea, este despre fondatorul ASEM (Academia de Studii Economice din Moldova), despre profesorul universitar, despre scriitorul si fotograful Vasile Soimaru. Exact! O singura persoana si mai multe titluri… mult mai multe decat cele enumerate de mine.

Profesor la Academia de Studii Economice din Chisinau, dar si publicist, domnul Soimaru lucreaza la editia a 2-a a lucrarii “Romanii din jurul Romaniei in imagini”, calatorind in jurul lumii si intalnindu-se cu romanii de pretutindeni.

Mereu si-a dorit sa ajunga la cea mai veche asezare romaneasca din Canada, colonizata de romanii veniti din Basarabia la sfarsitul secolului XIX. Cu economiile personale, iata-l acum ajuns pe continentul Nord American, iar in drumul sau dinspre Boian, Alberta, domnul Vasile Soimaru ne va face o vizita si noua, romanilor din Winnipeg.

Mai multe despre distinsul oaspete si despre experienta domniei sale in comunitatile romanesti si nu numai, ne va povesti chiar dansul, facandu-ne onoarea de a veni in mijlocul nostru luni, 14 septembrie, 2009, la ora 19:00. Cu totii vom avea ocazia sa il cunoastem personal si sa discutam cu dumnealui. Intalnirea v-a avea loc in subsolul bisericii Sf. Dumitru, 103 Furby St. si sper ca impreuna vom creea o atmosfera placuta, romaneasca si vom reusi sa il facem pe domnul Soimaru sa se simta ca acasa.

In incheiere as vrea sa va rog sa le transmiteti prietenilor, cunostintelor sau rudelor, care nu au acces la e-mail/internet, despre aceasta intalnire. Va multumesc!

Sa ne vedem cu bine,
Angarta

Pe scurt:
Vasile Soimaru la Winnipeg
Cand: Luni, 14 Septembrie, 2009, ora 19:00
Unde: Biserica Sf. Dumitru, 103 Furby St.
Cost: $ 0.00